Om Houdini

Harry Houdini, född Ehrich Weiss i Budapest 1874, var en av vårt sekels verkligt stora underhållare. Han förstod tidigt att nyckeln till att fängsla publiken låg i att berätta en story; att få folk att identifiera sig med ”den lille mannen som trotsade alla odds” och ta dem med på en spännande resa med okänd utgång.

Genom alla hans många framträdanden var detta den röda tråden: spänningen, ovissheten, ögonblickets magi. Så framgångsrik var han i detta, att hans namn långt efter hans död lever vidare som ett varumärke för det till synes omöjliga. Houdini avled i sviterna av en brusten blindtarm på Halloween, den 31 oktober 1926. Bakom sig lämnade han en lång och mångfacetterad karriär.

Han intjänade en förmögenhet som framstående vaudeville-artist. Han var teknikpionjär och blev den förste som flög i flygplan över Australien. Han var en flitig skribent och producerade mängder av artiklar och böcker. Han ägnade en stor del av sitt liv åt att avslöja bedragare och charlataner som gjorde anspråk på paranormala förmågor. Han gjorde ett gästspel i filmens värld och spelade in en handfull filmer, där han även utförde sina egna – ofta mycket farliga – stunts. 1921 grundade han tillochmed sitt eget filmbolag, The Houdini Picture Corporation. Hela sitt liv överkompenserade Houdini dessutom för sin bristfälliga bildning och byggde upp en enorm litteratursamling, främst i ämnet illusionism.

Före sin bortgång lovade Houdini sin hustru Bess att han, om det överhuvudtaget var möjligt, skulle försöka kontakta henne från ”den andra sidan”. De kom överens om att Bess i 10 år påŒ årsdagen av Houdinis bortgång skulle hålla en seans för att försöka upprätta kontakt, men trots enträgna försök hördes utbrytarkungen aldrig mer av.

På dagen 73 år efter hans bortgång, medan 1900-talet drog sina sista flämtande andetag , grundades så företaget Houdini. Det stod klart från början att dessa nya digitala tider krävde en ny sorts utbrytarkung, men i grunden söker publiken ändå detsamma som på gamle Harrys tid. Man vill ha spänning. Man vill stimuleras och roas. Man vill fascineras, förföras och förfasas. Och för detta krävs inget mindre än en äkta artist.

Houdini är en webbyråŒspecialiserad på att kombinera interaktivitet med film. Vi förvandlar våra kunders budskap och varumärken till en upplevelse som överrraskar, engagerar och inspirerar. Det betyder fler, tätare och längre besök och bättre förutsättningar för att besökaren minns budskapet och agerar som avsändaren vill. Kommunikation med mätbara resultat helt enkelt.

Våra produktioner har skapat nytta och uppmärksamhet för kunder som Ericsson, Skanska, SKF, Sweco, Svenska Spel, Sveriges Television, Stockholms Stad, TYA, Röda Korset, Arbetsmiljöverket och många många fler.

Let the show begin!

IMG_3044_mini
Johan Lavenius
VD
08-20 44 10
email me
Medarebetare-5_48x48
André Gottfridsson
vVD
073-953 27 91
email me
Medarebetare-6_48x48
Magnus Seter
Manusförfattare
070-587 74 10
email me
IMG_3012_mini
Johan Eckerström
Producent
070-743 45 10
email me
no_image
Jessica Ranefall
Projektledare
email me
chrystal_kunosson
Chrystal Kunosson
Projektledare
070-264 89 68
email me
IMG_5249
Maria Burehäll
Manusförfattare
email me
no_image
Emelie Frisk
Manusförfattare
email me
Medarebetare-7_48x48
Magnus Grönberg
Utvecklare
email me
Medarebetare-4_48x48
Dan Jonsson
eLearningproducent
email me
no_image
William Ustav
Producent
email me
Medarebetare-1_48x48
Daniel Lindqvist
Fotograf, redigerare
email me
teo
Téo Pavlidis
Art director
email me