Om Houdini

Harry Houdini, född Ehrich Weiss i Budapest 1874, var en av vårt sekels verkligt stora underhållare. Han förstod tidigt att nyckeln till att fängsla publiken låg i att berätta en story; att få folk att identifiera sig med ”den lille mannen som trotsade alla odds” och ta dem med på en spännande resa med okänd utgång.

Genom alla hans många framträdanden var detta den röda tråden: spänningen, ovissheten, ögonblickets magi. Så framgångsrik var han i detta, att hans namn långt efter hans död lever vidare som ett varumäŠrke för det till synes omöjliga. Houdini avled i sviterna av en brusten blindtarm på Halloween, den 31 oktober 1926. Bakom sig lämnade han en lång och mångfacetterad karriär.

Han intjänade en förmögenhet som framstående vaudeville-artist. Han var teknikpionjär och blev den förste som flög i flygplan över Australien. Han var en flitig skribent och producerade mängder av artiklar och böcker. Han ägnade en stor del av sitt liv åt att avslöja bedragare och charlataner som gjorde anspråk på paranormala föšrmåŒgor. Han gjorde ett gästspel i filmens väŠrld och spelade in en handfull filmer, däŠr han Šäven utförde sina egna – ofta mycket farliga – stunts. 1921 grundade han tillochmed sitt eget filmbolag, The Houdini Picture Corporation. Hela sitt liv šöverkompenserade Houdini dessutom föšr sin bristfŠälliga bildning och byggde upp en enorm litteratursamling, främst i Šämnet illusionism.

Föšre sin bortgåŒng lovade Houdini sin hustru Bess att han, om det šöverhuvudtaget var möšjligt, skulle föšrsöška kontakta henne fråŒn ”den andra sidan”. De kom šöverens om att Bess i 10 år påŒ åŒrsdagen av Houdinis bortgŒång skulle håŒlla en seans föšr att föšrsöška uppräŠtta kontakt, men trots enträgna försök höšrdes utbrytarkungen aldrig mer av.

På dagen 73 år efter hans bortgång, medan 1900-talet drog sina sista flämtande andetag , grundades så företaget Houdini. Det stod klart fråŒn början att dessa nya digitala tider krävde en ny sorts utbrytarkung, men i grunden söker publiken ändå detsamma som påŒ gamle Harrys tid. Man vill ha spänning. Man vill stimuleras och roas. Man vill fascineras, förföras och förfasas. Och för detta krävs inget mindre äŠn en äŠkta artist.

Houdini äŠr en webbyråŒ specialiserad påŒ att kombinera interaktivitet med film. Vi föšrvandlar våŒra kunders budskap och varumäŠrken till en upplevelse som öšverrraskar, engagerar och inspirerar. Det betyder fler, täŠtare och läŠngre besšök och bäŠttre föšrutsäŠttningar föšr att besöškaren minns budskapet och agerar som avsäŠndaren vill. Kommunikation med mŠätbara resultat helt enkelt.

VåŒra produktioner har skapat nytta och uppmäŠrksamhet föšr kunder som Ericsson, Skanska, SKF, Sweco, Svenska Spel, Sveriges Television, Stockholms Stad, TYA, Röda Korset, Arbetsmiljšöverket och många många fler.

Let the show begin!

Medarebetare-5_48x48
André Gottfridsson
VD
073-953 27 91
email me
IMG_3044_mini
Johan Lavenius
CTO
08-20 44 10
email me
Medarebetare-6_48x48
Magnus Seter
Manusförfattare
070-587 74 10
email me
IMG_3012_mini
Johan Eckerström
Producent
070-743 45 10
email me
chrystal_kunosson
Chrystal Kunosson
Projektledare
070-264 89 68
email me
IMG_5249
Maria Burehäll
Manusförfattare
email me
Medarebetare-7_48x48
Magnus Grönberg
Utvecklare
email me
IMG_5245
Martin Erlandsson
Utvecklare
email me
Medarebetare-4_48x48
Dan Jonsson
eLearningproducent
email me
Medarebetare-1_48x48
Daniel Lindqvist
Fotograf, redigerare
email me
teo
Téo Pavlidis
Art director
email me