Portfolio

Sparsam körning – maskiner

2011-06-01
Motorfordons påverkan på miljön är en central fråga i dagens samhälle. Den rymmer många aspekter; nedskräpning, återvinning, utsläpp och energiförbrukning. Sparsam körning är en övergripande metod som företag och förare kan använda för att sänka sina kostnader för bland annat bränsle och underhåll samtidigt som skadlig miljöpåverkan från fordonen minskas.

Syftet med kursen Sparsam körning - Arbetsmaskiner är att deltagaren ska få ökad förståelse för vikten av att spara bränsle ur både ett miljöperspektiv och ett ekonomiskt perspektiv, samt veta hur detta uppnås i praktiken.

Houdini skapade en utbildning i spelform. Tillsammans med en folder som används tillsammans med utbildningen får föraren kunskaper i hur man sänker sin bränsleförbrukning, minskar utsläppen av koldioxid, kör säkrare med mindre stress samt sköter och underhåller sin maskin för en bra ekonomi. Utbildningen är Scorm-kompatibel, och har implementeras i det LMS Houdini har byggt åt TYA.

Sparsam körning - Arbetsmaskiner vann silver på Swedish Learning Awards i klassen Bästa standardproduktion 2011. Juryns motivering:

"En snygg och stark lärupplevelse som på ett lekfullt och inspirerande sätt når en hög pedagogisk nivå. Produktionen har en smakfull blandning av spelmoment och fakta i text, bild och filmsekvenser. Produktionen sporrar deltagaren till att aktivt lära sig mer för att nå varje delkmål. Uppföljning av resultat speglas och ger hög önskvärd kompetens."

Elearning hos TYA.

Fler projekt

2019-06-04