Portfolio

Digital distribution med TYA:s YKB-portal

2013-08-28
Houdini har på TYA:s uppdrag tagit fram ett omfattande utbildningskoncept för Yrkeskompetensbevis för lastbilsförare. Vi skapade ett utbildningskoncept bestånde av fem kurser, och för varje kurs togs det fram ett körschema och en kursbok som grund, och detta kompletterades med filmer, presentationsmaterial och olika typer av gruppövningar.

När materialet var klart valde TYA att anlita Houdini för att skapa en online-plattform för digital distribution av utbildningsmaterialet. Målet med YKB-portalen var att göra det enkelt för TYA att göra materialet tillgängligt för en stor mängd utbildare och att snabbt kunna få ut uppdateringar och tilläggsmaterial. Detta spar pengar, både genom enklare och snabbare hantering, men också genom att minska tryckkostanderna.

Houdini använde publiceringssystemet Joomla som grund och skapade  YKB-portalen, där alla TYA:s YKB-utbildare kan logga in och hämta det allra senaste kursmaterialet för de kurser de utbildar i. Även TYA:s underleverantörer i form av tryckerier kan hämta material från YKB-portalen, vilket förenklar administration och hantering när material ska tryckas.

Fler projekt

2016-06-13