Tillbaka till alla uppdrag

Att känna sig stark i sitt yrkesliv

Kund
Scen & Film

År
2021

Besök sidan
scenochfilm.se
Uppdraget
Scen & Film (före detta Teaterförbundet) ville profilera om sin webbplats från grunden, i ett modernt och lätthanterligt publiceringssystem. Inte minst så att redaktörerna skulle kunna redigera allt väsentligt innehåll på ett smidigt sätt. Man efterfrågade responsiv design och att sajten skulle vara tillgänglighetsanpassad.

Utmaningen

Webbplatsen som fanns var omfattande. Med mycket innehåll och en mängd funktioner för användare. Många delar av sajten var också kopplade till andra system. Detta ställer höga krav på noggrann research samt fortlöpande dokumentation. En tydlig kravspecifikation som löpande stäms av och följs upp är också avgörande för att lyckas med ett sådant här omfattande it-projekt.

Vad vi gjorde

Houdini hade en god förståelse för de bakomliggande tekniska lösningarna då det var vi som byggt även dem. Vi samarbetade med OTW för att ta fram en ny modern och relevant design som sedan gjordes responsiv i WordPress. Delen som behandlar medlemmarnas egna uppgifter och förmåner med mera integrerades också i den nya lösningen. 

Om Scen & Film

Scen & Film är ett fackförbund för yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom svensk teater, film, radio, tv och bio. Förbundet organiserar både löntagare och egenföretagare. Huvuduppgiften är att i kollektivavtal med arbetsgivarna försäkra medlemmarna så bra löner och anställningsvillkor som möjligt. Förbundet bevakar också upphovsrättsliga frågor.

Föregående
 
Nästa

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Hör av dig så berättar vi mer.