Tillbaka till alla uppdrag

Barnen i Betlehem

Kund
Olof Palmes Internationella Center

År
2018

Besök sidan
palmecenter.se
Uppdraget
Barnen i dagens Betlehem i Palestina växer upp under svåra förhållanden. Men Palmecentrets samarbetsorganisation har aktiviteter som skapar glädje och framtidshopp. Syftet med filmerna var att öka kunskapen och engagemanget bland människor som är aktiva inom arbetarrörelsen.

Utmaningen

Det här uppdraget gick undan. Hela produktionen, från förfrågan och planering, via inspelning i Palestina, till redigering och leverans tog bara några veckor. Uppdraget utfördes av ett enpersonsteam som åkte ner från Sverige. Bara att filma på en sådan här plats var en utmaning. Till vår hjälp fanns en kontaktperson och en fixer på plats med lokalkännedom och kontaktnät.

Vad vi gjorde

Den enkla idén handlade om storytelling – att låta två familjer med olika bakgrunder berätta om hur det är att leva under ockupation från deras perspektiv.

I uppdraget ingick att göra flera filmversioner för distribution i olika kanaler, riktade mot olika målgrupper.

Houdini skrev också texter och tog stillbilder. Klicka här för att läsa mer om barnen i Betlehem.

Om Palmecentret

Olof Palmes Internationella Center arbetar globalt för demokrati, mänskliga rättigheter, fred och social rättvisa, i Olof Palmes anda. Palmecentret stödjer progressiva rörelser och partier som förändrar samhällen och människors vardag, och arbetar tillsammans med flertalet svenska medlemsorganisationer och 170 lokala och internationella partnerorganisationer i 30 länder.

 
Nästa

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Hör av dig så berättar vi mer.