Tillbaka till alla uppdrag

Fria Ligan e-handelslösning

Kund
Fria Ligan

År
2023 - 2024

Besök sidan
freeleaguepublishing.com
Uppdraget
Rollspel låter oss tillsammans få uppleva äventyr vi bara drömt om. Rollspelen som började komma redan på 70-talet har sedan dess utvecklats inom många olika genrer och teman. Några mer kända spel är Dungeons & Dragons från 1974 eller Drakar och Demoner från 1982. Fria Ligan är ett förlag som ger ut skönlitteratur och rollspel både i Sverige och internationellt. Med spel som Tales From The Loop eller Blade Runner the Role Playing Game bjuder de in till världar fyllda av fantasi. På Houdini är vi flera som älskar spel och som också har varit med att producera både rollspel och brädspel. Vi har också samarbetat med Fria Ligan under många år, och vi sköter bland annat deras webb i form av servrar, e-post och säkerhetslösningar. När de behövde uppdatera webben med en ny e-handelslösning vände de sig återigen till oss.

Utmaningen

Vår utmaning var att ta fram en mångsidig och hållbar e-handelslösning som skulle vara både lättanvänd och kostnadseffektiv. Fria Ligan behövde ett sammanhållet system som fungerade för deras olika distributörer runt om i världen. Vi behövde dessutom förhålla oss till Fria Ligans befintliga webblösning som byggts i WordPress.

Vad vi gjorde

För att hitta den bästa lösningen var vi med från start och utvärderade ett antal e-handelsplattformar tillsammans med kunden. Valet föll slutligen på Shopify, och vi byggde en e-handelslösning som integrerar med Fria Ligans butik via Shopifys API. Vi involverade också Fria Ligans olika distributörer världen över för att hitta en gemensam lösning som fungerar för alla. Det gör systemet lättöverskådligt för Fria Ligan.

Här är några exempel på vad som ingår i e-handelslösningen:

  • en orderrobot som delegerar inkommande ordrar till Fria Ligans nätverk av distributörer
  • ett marknadsföringsverktyg via tredje part så att Fria Ligan kan marknadsföra sina produkter i olika kanaler, till exempel via sociala medier
  • en specialanpassad lösning för att distribuera nedladdningskoder för pdf:er till kunder som köper sådana
  • en integration mot rollspelsplattformen Foundry Virtual Tabletop för att distribuera digitala spelmoduler direkt via butikslösningen.

På Houdini har vi alltid använt spel och lek som en möjlig del av våra lösningar och vi påminns om det varje gång vi arbetar med Fria Ligan. Påminns att fundera på hur spel och lek kan hjälpa oss när vi bygger webbutbildningar eller ska förklara komplexa ämnen med film. Att leka är att lära.

Om Fria Ligan

Fria Ligan förlag ger ut skönlitteratur, konstböcker och rollspelsböcker i Sverige och internationellt. Förlaget fokuserar på genrer som fantasy, science fiction och skräck och har publicerat en rad prisbelönta rollspelsböcker, hyllade konstböcker och romaner.

Nästa

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Hör av dig så berättar vi mer.