Tillbaka till alla uppdrag

Säkert skogsarbete

Kund
Prevent

År
2023

Besök sidan
prevent.se
Uppdraget
Att vistas och arbeta i skogen ger frisk luft, motion och naturupplevelser. För många är det en del av en livsstil. Men för den som arbetar inom skogsbruket är skogen också en del av arbetsmiljön. Det finns många risker i skogen – årstiderna, vädret och djuren påverkar ständigt vardagen på jobbet. Prevent ville uppdatera och modernisera sin befintliga webbutbildning för skogsbruket och vände sig till oss på Houdini.

Utmaningen

Prevents befintliga webbutbildning från 2016 var välanvänd och höll hög kvalitet. Men den började bli tekniskt gammal, och en del fakta behövde justeras. Dessutom fanns det områden som Prevent ville lyfta fram tydligare, bland annat den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Vad vi gjorde

Vi tog fram en uppdaterad, interaktiv webbutbildning som gjordes tillgänglig via Prevents learning management system (LMS). Webbutbildningen är SCORM-kompatibel, och det gör att man som deltagare får ett intyg när man är klar med utbildningen. Vi byggde utbildningen i open source-verktyget Adapt Builder som fungerar på alla plattformar.

Vi uppdaterade designen med målet att få fram en känsla av skog och natur. Vi utvecklade också en interaktiv funktion som bygger på gamification där deltagaren samlar på sig kort med korta, intressanta fakta om skogen under utbildningens gång. Det är ett lättsamt, motiverande och samtidigt informativt inslag för deltagaren.

Den uppdaterade webbutbildningen blandar interaktioner med film, text och bild. Vi såg över strukturen och språket i den befintliga webbutbildningen för att skapa en ännu tydligare och mer pedagogisk utbildning. Dessutom fyllde vi på med en hel del ny information och nya vinklar på ämnet arbetsmiljö i skogen.

I den befintliga utbildningen fanns det ett antal filmade intervjuer som höll hög kvalitet och fortfarande var aktuella. De intervjuade personerna arbetar på olika sätt inom skogsbruket. Vi kompletterade filmmaterialet med ytterligare röster från branschen.

Om Prevent

Prevent förmedlar kunskap som hjälper företag att förbättra arbetsmiljön för alla sina medarbetare. Tanken är att underlätta för företag att skapa en god arbetsmiljö genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet.

Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Det innebär att allt som görs är framtaget av fackförbund och arbetsgivare tillsammans.

 

Föregående
 
Nästa

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Hör av dig så berättar vi mer.