Tillbaka till alla uppdrag

Mina sidor på Bevakios webbplats

Kund
Bevakio

År
2023

Besök sidan
bevakio.se
Uppdraget
Bevakio tog kontakt med Houdini för att de ville skapa en tjänst för kreditbevakning. Eftersom personnummer är lätta att komma över är id-kapning ett stort problem i Sverige idag. Om någon tar en kreditupplysning på en person kan det ta flera dagar innan personen får reda på det – och då kan skadan redan vara skedd. Houdini fick i uppdrag att bygga en tjänst där Bevakios kunder bland annat skulle kunna se sin kreditprofil och direkt få aviseringar om någon tagit en kreditupplysning på dem.

Utmaningen

Bevakio behövde flera olika nya funktioner på sin webbplats, så vår utmaning var att hitta en mångsidig och användarvänlig lösning. Det handlade om att

  • ta fram en mina sidor-lösning med tydligt strukturerad kreditinformation för inloggade Bevakio-kunder
  • optimera systemet för snabb kommunikation i form av aviseringar till kunderna
  • ta fram en adminsida där Bevakio enkelt kan hitta information om bland annat driftstatistik och företagets framsteg
  • möjliggöra snabba och automatiska uppdateringar av systemet via continuous deployment (kontinuerlig driftsättning).

Vad vi gjorde

Vi byggde ett komplett CRM-system där Bevakio kan hantera sina kunder och se statistik. Systemet hålls ständigt uppdaterat med ny funktionalitet och säkerhetsuppdateringar tack vare continuous deployment (kontinuering driftsättning).

Vi byggde också en mina sidor-lösning där inloggade Bevakio-kunder kan logga in med bank-id för att se sin kreditprofil, få information om kreditupplysningar och få tillgång till Bevakios spärrtjänst. Systemet är kopplat till kreditbolaget Creditsafe och hämtar information därifrån. Kunderna kan sedan få aviseringar om bland annat kreditupplysningar via sms och mejl.

På Houdini arbetar vi gärna med open source, bland annat eftersom kunden slipper dyra licenser och får större flexibilitet i hur just deras lösning utformas. I det här projektet valde vi open source-systemet Laravel som ramverk för att kunna snabba på utvecklingstakten avsevärt. Laravel är ett välkänt och etablerat verktyg som används av en mängd olika organisationer världen över.

Om Bevakio

Bevakio är ett relativt nystartat företag inom teknik och säkerhet. De fokuserar på att skydda människors integritet och bekämpa bedrägerier. Företaget erbjuder tjänster för bland annat id-skydd och kreditprofiler för en tryggare tillvaro i dagens digitala värld.

Föregående
 

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Hör av dig så berättar vi mer.