Kund
Prevent

År
2024

Besök sidan
prevent.se
Uppdraget
Film- och tv-branschen är en kreativ och föränderlig bransch där det har pratats en hel del om arbetsmiljö på senare år. Villkoren och arbetsbelastningen kan ibland göra det tufft att jobba i branschen. Prevent hade sedan tidigare en webbutbildning och en handbok om arbetsmiljö för filmbranschen. När de hörde av sig till oss på Houdini var det dags att göra om utbildningen från grunden, ta fram en ny handledning för grupputbildning och bearbeta handboken. De ville bland annat bredda målgruppen genom att inkludera tv-branschen i utbildningsmaterialet.

Utmaningen

Prevent ville ta fram en helt ny webbutbildning med ny struktur och mer fokus på organisatorisk och social arbetsmiljö än tidigare. De ville också att vi skulle se över begrepp och fakta som blivit förlegade och få med tv-branschen i målgruppen. Och inte minst ville de ha en uppdaterad teknisk och designmässig lösning.

Med tanke på att målgruppen är personer som jobbar med film och tv var det en extra spännande utmaning för oss att ta fram helt nya, engagerande filmer till webbutbildningen. Det var viktigt att filmerna skulle kännas fräscha och moderna och samtidigt vara aktuella i flera år.

Vad vi gjorde

Vi tog fram en uppdaterad, interaktiv webbutbildning som gjordes tillgänglig via Prevents learning management system (LMS). Webbutbildningen är SCORM-kompatibel, och det gör att man som deltagare får ett intyg när man är klar med utbildningen. Vi byggde utbildningen i open source-verktyget Adapt Builder som fungerar på alla plattformar.

Vi tog fram ett filmkoncept med filmer som löper som en röd tråd genom webbutbildningen. För att knyta an till branschen valde vi att använda en känd skådespelare som programledare för filmerna: Alexander Karim. Hans eget engagemang lyser igenom när han i filmerna pratar om arbetsmiljö med personer från olika delar av branschen – från videoassistenter till regissörer och producenter. Intervjuerna är filmade under pågående film- och tv-inspelningar.

Utöver filmerna tog vi fram en helt ny struktur för utbildningens faktainnehåll och tog fram nya texter och övningar med stöd av Prevents grupp av branschexperter. Syftet var att göra innehållet ännu mer lättillgängligt och engagerande. Vi uppdaterade också designen för att få utbildningen som helhet att andas film och tv.

Vi uppdaterade textinnehåll och form för den befintliga handboken, och vi tog fram ett nytt handledningsmaterial för den som vill utbilda om arbetsmiljö i grupp.

Om Prevent

Prevent förmedlar kunskap som hjälper företag att förbättra arbetsmiljön för alla sina medarbetare. Tanken är att underlätta för företag att skapa en god arbetsmiljö genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet.

Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Det innebär att allt som görs är framtaget av fackförbund och arbetsgivare tillsammans.

Föregående
 

Vill du veta mer om det här uppdraget?

Hör av dig så berättar vi mer.